Zespół fachowców

Gwarantowana jakość

Biomolekuł

Beta-glukan z owsa

Funkcja: polisacharyd przeciwutleniacz.

Opis: Chroni skórę przed przedwczesnym starzeniem się pod wpływem niekorzystnych czynników środowiskowych (promieniowanie UV, zanieczyszczenia powietrza, itp).

Używany jako środek tonizujący, ujędrniający i stymulowanie wewnętrzne procesy komórkowe w powolny, osłabionej skóry, oznaki starzenia.

Zastosowanie:

1. Pod czas opalania i po opalaniu.

2. W dziennych i nocnych kremach antystresujących i wspierających, kompozycjach nawilżających.

3. W pożywnych, regenerujących kremach odmładzających efekt, przed przedwczesnym starzeniem.

4. W preparatach żel do skóry tłustej, trądzikowej.

5. Idealny składnik produktów kosmetycznych, ponieważ nie tylko zmniejsza skuteczność innych składników, oraz ułatwia przenikanie przez barierę skóry.

6. Zarówno samodzielnie, jak i w połączeniu z ekstraktów ziołowych, zalecanych do stosowania w różnych produktów kosmetycznych.

Zalecane dawkowanie: Kremy, szampony do 1-5%, Toniki do - 5%, Serum do - 7%.